Svijet     | 29.05.2019. 15:50 |

Japanska policija pretresla dom napadača na djecu u blizini Tokija

FENA Internet

TOKIO, 29. maja (FENA) - Japanska policija u srijedu je pretražila dom napadača koji je izveo krvavi napad nožem u blizini Tokija dan ranije, u kome je napadnuto 17-ero djece i dvoje odraslih, ubivši dvije osobe.

Tokom pretresa policija je tražila tragove koji bi dokazali navode o motivu za napad koji je bio uglavnom usmjeren prema djeci u osnovnoj školi, saopćili su istražitelji.

Sudeći po zvaničnicima u gradu Kawasaki u kome se napad desio, vjeruje se je napadač Ryuichi Iwasaki (51), nezaposleni samac koji je živio sa starom strinom i stricem.

Njegova rodbina kontaktirala je lokalni gradski ured i sastala se sa zvaničnicima u više navrata, tražeći savjet kako da se bavi s Iwaskijem jer on nije bio u direktnoj vezi s njima i tražila je staraoca koji bi obilazio njegov dom i održavao kontakte s njim.

Ožalošćena rodbina i prijatelji okupili su se danas na mjestu napad kako bi obavili molitve za žrtve.

Japanski premijer Shinzo Abe danas je naredio pojačane policijske patrole u mjestima na kojima se djeca okupljaju i na njihovim rutama do škole.

Obzirom da je među žrtvama zvaničnik ministarstva vanjskih poslova Satoshi Oyama, ministar vanjskih poslova Taro Kono izjavio je da je gubitak Oyame za žaljenje i da će učiniti sve kako bi pomogao njegovoj porodici.

- On je radio u ambasadi u Mijanmaru i bio je član japanskog diplomtskog osoblja u Mijanmaru - kazao je Kono, prenosi Xinhua.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Prva japanska privatna raketa eksplodirala nakon lansiranja

Karamehić - Abazović primila naučnike i profesore iz Japana

Zuckerberg sa premijerom Japana o rizicima umjetne inteligencije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo