Regija     | 28.05.2019. 11:59 |

Vučić nagovijestio i mogućnost vojne intervencije na sjeveru Kosova

FENA Agencije

BEOGRAD, 28. svibnja (FENA) – Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u utorak da će Vojska Srbije zaštititi srpski narod na Kosovu ukoliko bude ugrožen te je nazvao "licemjernim" poruke predstavnika NATO-a da je jutros započeta akacija kosovske policije borba protiv korupcije i kriminala.

"Dovoljno nam je jasno o kakvom je licemjerstvu riječ i jutros sam naložio punu borbenu spremnost i naša će vojska, ako dođe do bilo kakvog ugrožavanja na Kosovu, zaštititi naš narod", rekao je Vučić u Skupštini Srbije gdje je danas nastavljena jučer započeta sjednica posvećena Kosovu.

"Borit ćemo se da sačuvamo mir i stabilnost, ali bit ćemo spremni da u najkraćem mogućem roku zaštitimo naš narod. Ako dođe do daljnjih napada na srpski narod Srbija će pobijediti", poručio je Vučić.

On je naglasio da je u povodu jutrošnje akcije specijalne kosovske policije ROSU u kontaktu s briselskom administracijom.

 "Upoznali smo ih sa situacijom i oni su nam rekli da je u tijeku policijska akcija protiv kriminala i korupcije. Naravno, oni će uhititi još pet policajaca albanske nacionalnosti kako bi izgledalo da je to akcija protiv kriminala, a cilj je, zapravo, da se zaplaše Srbi", ocijenio je Vučić, prenosi Hina.

 On je ustvrdio da je kosovska policija uputila na sjever 73 vozila i još 50 stacionirala u južnom dijelu Kosovske Mitrovice, a 15 na teritoriju općine Srbica.

 "Do sada je potvrđeno uhićenje 23 osobe srpske i bošnjačke nacionalnosti na teritoriju tri općine, Zubin Potok, Leposavić i Kosovska Mitrovica", rekao je Vučić zastupnicima u nastavku jučer započete sjednice o Kosovu.

Vučić je podsjetio kako je ranije upozorio na pripreme uhićenja na sjeveru Kosova i ukazao na to da će to "donijeti ogroman strah" kod srpskog naroda na Kosovu. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Dačić: Kosovo će u svibnju biti primljeno u Vijeće Europe?

Priština dobila zeleno svjetlo: Prihvaćena preporuka da Kosovo bude primljeno u Vijeće Evrope

Strasbourg: Danas rasprava u Vijeću Europe o Kosovu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom