Bosna i Hercegovina     | 27.05.2019. 16:14 |

Lovrinović i Kačo predstojećem o zasjedanju PSNATO-a u Bratislavi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. maja (FENA) - Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Lovrinović primio je danas u Sarajevu veleposlanika Slovačke Republike u BiH Martina Kačoa.

Lovrinović, koji je u prethodnom mandatu predvodio Izaslanstvo PSBiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO), i veleposlanik Slovačke razmijenili su mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u našoj zemlji u svjetlu predstojećeg Proljetnog zasjedanja PSNATO-a, koje će od 31. svibnja do 3. lipnja ove godine biti održano u glavnom gradu Slovačke Bratislavi.

Lovrinović je tijekom sastanka istaknuo da izuzetno cijeni angažman prijateljske Slovačke i njenih zvaničnika, koji su u proteklim godinama podržavali sve aktivnosti na putu BiH ka NATO-u i Europskoj uniji. S tim u svezi, Lovrinović je pozdravio i, kako je rekao, prepoznatljivo angažiranje vojnika iz sastava slovačkog kontigenta u Misiji Althea Europske unije u BiH.

Veleposlanik Kačo izrazio je interesovanje za aktivnosti PSBiH, kao i za stanje u procesu uspostavljanja vlasti u BiH.

Tijekom susreta sugovornici su konstatirali da su bilateralni odnosi dvaju zemalja na izuzetno visokoj razini, te naglasili da se ti odnosi mogu unapređivati u brojnim segmentima, posebno na planu gospodarstvene suradnje – saopćeno je iz Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Slovačka spremna pomoći Bosni i Hercegovini i prenijeti iskustva iz pristupnog procesa

Bećirović i Cvijanović sa Čaputovom - Unapređivati ekonomsku saradnju BiH i Slovačke Republike

Predsjednica Slovačke Republike Zuzana Čaputová u posjeti BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo