Bosna i Hercegovina     | 27.05.2019. 15:35 |

Mahmutbegović se sastala sa šeikom Abdul Azizom, članom vladajuće porodice UAE

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. maja (FENA) - Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbetgović održala je danas sastanak s članom vladajuće porodice Ujedinjenih Arapskih Emirata "Ajman" i vladinim savjetnikom za zaštitu životne sredine i okoliša Abdulazizom bin Ali bin Rashid Al-Nuaimi.

Princ Abdul Aziz je međunarodni ambasador za društvenu odgovornost i drugi arapski ambasador u Svjetskoj organizaciji za zaštitu Zemlje, te širenje mira među narodima, a u svjetskim razmjerama je, zbog njegovog zalaganja za zaštitu i očuvanje čovjekove sredine, poznat i kao "Zeleni šeik".

Šeik Abdul Aziz je potpredsjednicu Mahmutbegović upoznao da je BiH u protekle dvije godine postala dijelom najveće, volonterske kampanje u svijetu, pod nazivom "Ramadan aman" koja je međunarodnog karaktera i koja se istovremeno realizira u osam zemalja svijeta.

U sklopu te kampanje vrši se podjela 1,5 milion poklon paketića vozačima motornih vozila s akcentom na "Sigurnost u saobraćaju", a kao izraz želje za promocijom plemenitosti, zajedništva i univerzalnih ljudskih vrijednosti.

Mahmutbegović je svesrdno podržala tu kampanju, zahvalila na značajnoj posjeti člana kraljevske porodice "Ajman", kao i na svemu što je do sada urađeno na polju investiranja i jačanja poslovne saradnje između dviju prijateljskih država, a na osnovu vizionarskog pogleda vladara Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Zajednički je konstatovano da Bosna i Hercegovina može poslužiti kao primjer zajedništva, širenja mira, tolerancije, suživota i kao svojevrsna formula budućnosti i neophodnosti kojom se uklanjaju stereotipi, strahovi od drugog i drugačijeg i uspostavljaju horizonti zajedništva i prožimanja različitosti, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Prosječna neto plata u FBiH u februaru 1.315 KM, bruto plata 2.045 KM

U Federaciji BiH više od 24.000 prometnih nesreća u 2023. godini

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana