Bosna i Hercegovina     | 27.05.2019. 14:16 |

SDA osuđuje incident na obilježavanju godišnjice stradanja građana u Ferhadiji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. maja (FENA) - Stranka demokratske akcije (SDA) najoštrije osuđuje današnji incident na obilježavanju godišnjice stradanja Sarajlija u Ferhadiji. Sramotno narušavanje dostojanstvenog sjećanja na žrtve opsade nema nikakvog opravdanja, saopćeno je iz Kantonalnog odbora te stranke. 

SDA smatra da je organizator obilježavanja, odnosno Vlada Kantona Sarajevo, morala osigurati da sve protekne, kao i ranijih godina, mirno i dostojanstveno, u duhu sjećanja na žrtve jednog od najgorih ratnih zločina. 

- Uznemirujuće scene koje po svemu sudeći imaju i političke konotacije, obzirom da je jedan od aktera incidenta bila kandidatkinja Naše stranke na proteklim izborima, a riječ je o vladajućoj stranci u Kantonu Sarajevo, duboko su povrijedile sve iskrene patriote i građane Bosne i Hercegovine. 

Ako se iza svega krije sraman pokušaj politizacije, zavađanja žrtava i sakupljanja poena, a bojimo se da je to tako, onda je to granica preko koje do sada niti jedan politički subjekt u Kanton Sarajevo nije prešao. Takav odnos prema žrtvama, prema Sarajevu i državi je nedopustiv i nezabilježen u historiji - citat je iz saopćenja.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Obrušila se fasada sa zgrade u sarajevskoj ulici Ferhadija, povrijeđena žena

SDA: Premijer koji vrijeđa branioce i sramoti Sarajevo na međunarodnom planu mora otići

Muftija banjalučki: Vrijedi u BiH obnoviti međuljudske odnose, vjerujem u to

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'