Sport     | 27.05.2019. 12:23 |

U organizaciji KS BiH ovog vikenda završena 'Liga mladih'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. maja (FENA) - Finalni turnir "Lige mladih" u organizaciji Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, a pod pokroviteljstvom USAID-a, završen je prethodnog vikenda u Sarajevu.

Petnaest ekipa raspoređenih u pet kategorija odlučivalo je u međusobnim duelima o prvaku naše države, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

U konkurenciji kadetkinja košarkšaice RMU Banovići, sa dvije pobjede protiv Leotara i Konjica, uvjerljivo su osvojile titulu prvakinja.

Košarkašice Orlova osvojile su prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji, gdje su, u prilično neizvjesnim duelima, bile uspješnije od svojih suparnica iz Leotara i Mladog Krajišnika.

U muškoj konkurenciji ekipa Sparsa je bila najuspješnija. Tim iz Sarajeva je osvojio prva mjesta u konkurenciji pionira i juniora, dok su u kadetskoj konkurenciji zauzeli drugo mjesto.

Pioniri su bili uspješniji od Budućnosti iz Bijeljine i banjalučkog Rookieja te su uvjerljivo osvojili prvo mjesto, dok su u juniorskoj konkurenciji također bili uvjerljivi upisavši dvije pobjede protiv Zrinjskog i Širokog.

U konkurenciji kadeta prvo mjesto su osvojili košarkaši KK Student Igokea. U možda i najboljoj utakmici turnira tim iz Aleksandrovca uspio je da savlada Sparse i na taj način sasvim zasluženo stigne do prvog mjesta u svojoj kategoriji.

Nažalost, finalni turnir je pored dobrih igara ekipa na terenu, obilježila vijest da je Srećko Forcan, mladi košarkaš Igokee i kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine, preminuo u nedjelju.

Forcana je 19. maja ove godine u Laktašima udario automobil dok je vozio bicikl. Nakon velikog napora ljekara kako bi spasili mladi život, njegovo srce nije izdržalo i preminuo je u nedjelju.

- Njegovi drugovi iz kadetske selekcije našeg kluba su osvojili titulu prvaka BiH, ali radosti nema. Svi u klubu smo u nevjerici da se nešto takvo desilo i da naš uvijek nasmijani Srećko nije više s nama. Srećko je bio najbolji momak, primjeran, talentiran, reprezentativac. Počivaj u miru - saopćili su iz Igokee.

Medalje ekipama učesnicama i pobjedničke trofeje uime KS BiH dodijelili su Amer Čolan, Nihad Selimović, Mara Lakić, Razija Mujanović i Nataša Bašović.

Projekat "Lige mladih" i ove godine je pokazao da se radi o takmičenju koje prevashodno ima za cilj promociju košarke, ali i izuzetno bitan je socijalni karakter takmičenja i mogućnost da se mladi košarkaši iz svih dijelova BiH upoznaju i druže kroz sport.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'