Bosna i Hercegovina     | 27.05.2019. 10:00 |

Vladi ZDK-a bit će predloženo pokretanje sveobuhvatne revizije diploma

FENA Saopćenje

ZENICA, 27. maja (FENA) - Tim Vlade Zeničko-dobojskog kantona za borbu protiv korupcije inicirao je sastanak sa Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u BiH (APIK), a povodom inicijative za pokretanje revizije diploma uposlenih u tijelima uprave, institucijama, zavodima, agencijama, direkcijama, javnim preduzećima i drugim tijelima, koju je APIK poslao svim antikorupcijskim tijelima u BiH.

Najavljeno je da će Tim Vlade ZDK za borbu protiv korupcije uputiti inicijativu kantonalnoj vladi da donese odluku o pokretanju postupka revizije svih diploma zaposlenika u javnim institucijama iz nadležnosti Vlade ZDK, te da će u inicijativi predložiti modalitete i rokove za sveobuhvatnu reviziju diploma.

Direktor APIK-a Hasim Šabotić naglasio je da je Tim Vlade ZDK-a protiv korupcije prvo antikorupcijsko tijelo u BiH koje je održalo sastanak sa APIK-om i pokrenulo početne korake u realizaciji ove inicijative.

Pored Tima i APIK-a, sastanku su prisustvovali i predstavnici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove te predstavnici inspektorata iz Ministarstva za obrazovanje, nauku kulutu i sport obrazovanja ZDK, saopćeno je iz Press službe ZDK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo