Bosna i Hercegovina     | 24.05.2019. 13:06 |

Državljani BiH lišeni slobode zbog krijumčarenja migranata preko rijeke Drine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina u petak su lišili slobode dvojicu državljana Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnova sumnje da su pokušali prokrijumčariti devet ilegalnih migranata iz Republike Srbije u BiH.

Ilegalni migranti krijumčareni su čamcem, preko rijeke Drine, a primijetivši pripadnike Granične policije BiH, jedna nepoznata osoba udaljila se u pravcu Srbije, dok su spomenuti bh. državljani uhvaćeni na teritoriji BiH. Radi se o M.P. (1975.) i M.S. (1995.), saopćeno je iz Granične policije BiH.

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se sredstva izvršenja krivičnog djela privremeno oduzmu i dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima GPBiH izjavili su da dolaze iz Pakistana i Bangladeša.

Također, o događaju su obaviješteni i službenici Stanice granične policije Trbušnica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u cilju pronalaska osobe koja je pobjegla na teritoriji Srbije. U toku je daljnji rad na ovom slučaju, stoji u saopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom