Bosna i Hercegovina     | 23.05.2019. 14:08 |

Demokratska fronta: „Slučaj potkivanje“ mora biti istražen do kraja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - Demokratska fronta (DF) je saopćila da je, bez namjere da ulazi u kvalificiranje bilo čije krivice, potpuno jasno kako informacija o navodnom uzimanju mita Milana Tegeltije, predsjednika VSTV-a, a koju je objavio portal Žurnal.info mora biti istražena do kraja.

U saopćenju DF-a se navodi da nije čudo što se obični građani osjećaju nezaštićeni i s potpunim nepovjerenjem gledaju u institucije Bosne i Hercegovine, a naročito u pravosudne.

Ističe se kako je najvažnije doći do pune istine u ovom predmetu, objektivno, nepristrasno i bez bilo kakvih pozitivnih ili negativnih predrasuda. Svako odugovlačenje će rezultirati daljnim potkopavanjem povjerenja u bilo kakvu nadu da u BiH ikad može biti uspostavljena vladavina prava. 

Iz DF-a navode da će nepravodobno reagiranje i relativiziranje samo izazvati dodatni očaj kod građana, nevjericu i nepovjerenje u rad institucija „koje je već kulminiralo u slučajevima Memić i Dragičević“.

- Kao politička stranka, ali i kao građani Bosne i Hercegovine zahtijevamo da se ovaj slučaj istraži do kraja - saopćeno je iz DF-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo