Bosna i Hercegovina     | 22.05.2019. 07:10 |

Najprestižnija francuska škola edukuje bh.službenike tehnikama pregovaranja u EU

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. maja (FENA) - Državna škola za javnu upravu (ENA) ponovo organizuje seminar za državne službenike iz Bosne i Hercegovine 22. i 23. maja u Sarajevu.

Seminar o pregovaranjima u EU, namijenjen bh. državnim službenicima, rezultat je saradnje Francuske ambasade u Bosni i Hercegovini, Agencije za javnu upravu BiH i škole ENA.

Zahvaljujući stručnjacima koje je ENA pozvala, a naročito Emmanuel Voguet, bivši savjetnik Billa Clintona, kao i Pierre-Jerôme Henin, bivši zamjenik glasnogovornika Predsjedništva Republike Francuske, edukacija će omogućiti desetinama bh. službenika bolju pripremu za evropske integracije, saopćeno je iz Francuske ambasade u Sarajevu.  

Seminar će otvoriti direktor Direkcije za evropske integracije Edin Dilberović, i ambasador Francuske u BiH Guillaume Rousson.

ENA je visoka francuska institucija za edukaciju državnih zvaničnika. Tu školu je završio francuski predsjednik Emmanuel Macron, njegovi prethodnici François Hollande i Jacques Chirac, kao i na desetine francuskih i stranih političara, ambasadora i direktora kompanija. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Gračanici održan seminar o HACCP sistemu sigurnosti hrane

USAID prepoznao nove partnere u lokalnim zajednicama za saradnju s dijasporom

Nagrada 'Anna Politkovskaïa-Arman Soldin' za novinarsku hrabrost, poziv za prijave

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo