Bosna i Hercegovina     | 21.05.2019. 13:34 |

Sastanak predstavnika Kantona Sarajevo, IZ i škola

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. maja (FENA) - Direktori Prve bošnjačke gimnazije i Gazi Husrev-begove medrese Naida Muminović Hota i Mensur Malkić, te direktor Uprave za obrazovanje, nauku i kulturu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Dževad Hodžić održali su sastanak sa ministricom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zinetom Bogunić. 

Zaključak tog sastanka je da će Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS sa upravama Prve bošnjačke gimnazije i Gazi Husrev-begove medrese formirati stručni tim radi izrade prijedloga sporazuma kojim će se regulisati određena specifična pitanja vezana za rad tih dviju srednjoškolskih ustanova.

Osnivači Prve bošnjačke gimnazije i Gazi Husrev-begove medrese su Rijaset i Sabor Islamske zajednice BiH dok njihov rad finansira Kanton Sarajevo, zbog čega te dvije škole imaju dvojaku nadležnost, odnosno Kantona i Islamske zajednice.

- Stoga je neophodna saglasnost i dogovor obje strane u regulisanju pitanja od značaja za rad ovih škola a koji se između ostalog odnose na izgled diploma koje izdaju, školski kalendar i druga specifična pitanja vezana za njihove nastavne planove i programe - naveo je Hodžić.

Istakao je da obje ove škole provode sve propise KS-a vezane za Zakon o srednjem obrazovanju KS, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'