Bosna i Hercegovina     | 20.05.2019. 11:46 |

Čubrilović u Rusiji na poziv predsjednice gornjeg doma ruskog parlamenta

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 20. maja (FENA) - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović otputovao je danas u trodnevnu zvaničnu posjetu Ruskoj Federaciji u okviru koje će se sastati s predsjednicom Savjeta Federacije Federalne skuštine Valentinom Matvijenko, te visokim zvaničnicima gornjeg doma ruskog parlamenta i ruske Dume.

Čubrilović će razgovarati sa poslanikom ruske Dume i predsjednikom organizacije Ruska humanitarna misija Jevgenijem Primakovim, najavljeno je iz entitetskog parlamenta.

Primakov, koji je za poslanika izabran u septembru 2018. član je Jedinstvene Rusije, političke partije na čijem čelu je aktuelni ruski predsjednik Vladimir Putin i bio je Putinov povjerenik na predsjedničkim izborima 2018. godine.   

U četvrtak će Čubrilović razgovarati s predsjednikom Komiteta za međunarodne poslove Savjeta Ruske Federacije Konstantinom Kosačevim.

Čubrilović u posjeti Ruskoj Federaciji boravi na poziv predsjednice gornjeg doma Ruskog parlamenta Valentine Matvijenko. Ona ga je u pismu u decembru prošle godine pozvala da posjeti Rusku Federaciju i čestitala mu na izboru za predsjednika parlamenta Republike Srpske.

Matvijenko je boravila u zvaničnoj posjeti RS 24. aprila 2018. godine, tokom koje se obratila i poslanicima Narodne skupštine na svečanoj sjednici.

Valentina Matvijenko predsjednica je Savjeta Federacije, gornjeg doma Federalne skupštine. Stalna je članica Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije. Od 2003. do 2011. bila je gubernatorica Sankt Peterburga.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović imao lakšu hiruršku intervenciju

Čubrilović razgovarao sa ambasadorom Fieldom

Čubrilović razgovarao s predstavnicima boračkih udruženja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo