Bosna i Hercegovina     | 16.05.2019. 16:20 |

Fondacija 'Izvor nade' raspisala konkurs za dodjelu stipendija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. maja (FENA) - Fondacija "Izvor nade" raspisala je konkurs za dodjelu stipendija studentima i srednjoškolcima za školsku 2019./2020. 

Konkursom je predviđena dodijela 170 stipendija, od čega 150 studentima i 20 učenicima srednjih škola.

Stipendije se ogledaju u subvencioniranju svih ili dijela troškova smještaja i ishrane u nekom od smještajnih kapaciteta u vlasništvu Fondacije "Izvor nade". Svi smještajni kapaciteti se nalaze u Sarajevu, te mogućnost stipendiranja je otvorena samo za studente i srednjoškolce koji planiraju studirati, ili već studiraju, na nekom od fakulteta u Sarajevu.

Opći kriteriji za dodjelu stipendija su: uspjeh tokom srednjoškolskog obrazovanja; primjerno vladanje i lijepo ponašanje; dodatni uspjeh, postignuće ili ostvarenje u bilo kojem polju; intervju/razgovor u Fondaciji uz prisustvo jednog roditelja/staratelja; socioekonomski status i odabir oblika povremenog volontiranja u Fondaciji.

Tekst konkursa za studentske i srednjoškolske stipendije dostupan je na linkovima: https://izvornade.com/konkurs-za-dodjelu-srednjoskolskih-stipendija-za-skolsku-2019-20-godinu/ i https://izvornade.com/konkurs-za-dodjelu-studentskih-stipendija-za-skolsku-2019-20-godinu/, saopćeno je iz Fondacije "Izvor nade". 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Općina Centar u 2024. stipendira 1239 učenika i studenata

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'