Bosna i Hercegovina     | 15.05.2019. 08:14 |

Vogošća - Nivo rijeke Bosne u blagom porastu ali nije dosegao kritičnu tačku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - Prema posljednjim mjerenjima, nivo rijeke Bosne i njenih pritoka na području općine Vogošća je u blagom porastu, ali nije dosegao kritične tačke i nema opasnosti od izlijevanja niti opasnosti po imovinu i ljude. 

Povjerenici Civilne zastite svakodnevno su na terenu i preventivno djeluju na sprečavanju šteta.

Obilne padavine mogu uzrokovati odrone i pokretanje tla, a prema informacijama sa kojima raspolaže Civilna zaštita na području općine Vogošća sve je mirno. Padavine nisu izazvale reaktiviranje starih klizišta niti pokretanje novih.

Pomoćnik načelnika za Civilnu zaštitu Nermin Hajro je izjavio da će dalje aktivnosti i mjere ovisiti od prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda, ali da problema ne bi trebalo biti ni u narednim danima. 

Za stanovnike koji žive uz vodne tokove preporuka je da poduzmu lične mjere zaštite u smislu da uklone sve ispod mostova ili kanala kako bi voda mogla teći bez problema i kako ne bi došlo do začepljenja korita i izlijevanja vode.

Općina Vogošća je proteklih godina kontinuirano i sistematski radila na izgradnji obaloutvrdnih zidova i druge infrastrukture kako bi se spriječile poplave i aktiviranje novih klizišta, saopćeno je iz Općine Vogošća.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Općina Vogošća podržala projekt "Stazom sjećanja"

Bez problema protekli izbori u Općini Vogošća, na biračkim mjestima nisu zabilježene nepravilnosti

Sva biračka mjesta u Općini Vogošća otvorena na vrijeme

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!