Bosna i Hercegovina     | 14.05.2019. 16:06 |

Dom naroda PFBiH - Realizacija još jednog Twinning projekta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14.maja (FENA) - Članovi Kolegija Doma naroda Parlamenta Federacije BiH predvođeni Tomislavom Martinovićem, predsjedateljem ovog doma održali su danas sastanak s partnerima Twinning projekta iz Narodne Skupštine Republike Mađarske, Parlamenta Austrije te Sabora Republike Hrvatske.

Razgovaralo o skorom početku još jednog Twinning projekta čiji je cilj jačanjem kapaciteta parlamenata u Bosni i Hercegovini, te jačanjem njihove međusobne suradnje, pomoći im u procesu europskih integracija.

- Zahvaljujući Narodnoj Skupštini Republike Mađarske, Twinnig projektima u proteklih nekoliko godina ojačani su kapaciteti parlamenata na svim razinama vlasti u BiH. Također, potaknuta je i suradnja među parlamentima kako bi zajedno mogli što bolje odgovoriti izazovima koji BiH stoje na putu integracija u Europsku uniju, uključujući i usklađivanje domaćeg sa zakonodavstvom EU - navodi se u saopćenju PS BiH.

Jednim od Twinning projekata bile su obuhvaćene i skupštine svih deset županija, odnosno kantona u Federaciji BiH u kojima je, istaknuli su predstavnici Republike Mađarske, napravljen presjek stanja i potreba u procesu europskih integracija kako bi im se na što bolji način moglo pomoći u najnovijem Twinning projektu koji će se realizirati u iduće dvije godine.

- Smatram iznimno važnim to što su skupštine županija uključene u projekt jer na njima je značajan dio posla kad su u pitanju europske integracije. BiH je zemljopisno i kulturološki dio Europe, a svi narodi i građani ove zemlje od nas očekuju da završimo proces integracija u EU u kojemu županije, u skladu sa svojim ustavnim nadležnostima, imaju značajnu ulogu - istaknuo je ovom prilikom predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović. 

Martinović zajedno s Kolegijem Doma naroda pozvao je partnere Twinning projekta iz Mađarske, Hrvatske i Austrije da nastave pomogati BiH na putu ka članstvu u Europskoj uniji.

Partneri iz Mađarske kao i Hrvatske i Austrije izrazili su uvjerenje u nastavak dosadašnje dobre suradnje s Parlamentom Federacije BiH, posebice Domom naroda koji je u proteklom razdoblju odigrao značajnu ulogu u uspostavi koordinacije sa skupštinama županija, odnosno kantona u Federaciji BiH, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Inicijativa Demokratske fronte u Parlamentu FBiH u vezi imenovanja sudije u Ustavni sud BiH

Klub SDA - Zbog izbora Marina Vukoje 'Trojka' je sva buduća imenovanja dala u ruke HDZ-u

Lendo poziva Parlament FBiH da izvrši obavezu i usvoji amandman na Ustav

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta