Bosna i Hercegovina     | 14.05.2019. 13:35 |

Bencun predao vjerodajnice u UN-u i IAEA-u u Beču

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. svibnja (FENA) - Veleposlanik i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri OESS-u, UN-u i ostalim međunarodnim organizacijama u Beču Siniša Bencun predao je vjerodajnice glavnom direktoru Ureda Ujedinjenih naroda u Beču Juriju Fedotovu i glavnom direktoru Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Yukiya Amanou.

Tijekom razgovora s glavnim direktorom Ureda UN u Beču, koji je i izvršni direktor UN ureda za droge i kriminal (UNODC), veleposlanik Bencun je naglasio dobru suradnju institucija Bosne i Hercegovine putem Stalne misije Bosne i Hercegovine u Beču sa Uredom UN u Beču i pripadajućim agencijama.

Glavni direktor Fedotov je obavijestio veleposlanika o aktivnostima Ureda UN-a i UNODC-a do kraja ove godine. U pogledu suradnje sa Bosnom i Hercegovinom, potpora njegovog Ureda je nedvosmislena i posebno se ogleda kroz Regionalni program za jugoistočnu Europu, koji je jedinstven i za čije provođenje je od izuzetne važnosti i potpora Bosne i Hercegovine. Zahvalio se i na gostoprimstvu Bosne i Hercegovine kao jednom od tri regionalna sjedišta ovog Programa. Na kraju je poželio je veleposlaniku Bencunu uspjeh u daljem mandatu.

Veleposlanik Bencun je tijekom razgovora sa glavnim direktorom IAEA Yukiya Amanom  naglasio da Bosna i Hercegovina u potpunosti podržava promoviranje mirnodopske primjene nuklearne energije. Sugovornici su se složili da odličnu suradnju koju imaju IAEA i institucije Bosne i Hercegovine treba nastaviti i unaprijediti sukladno mogućnostima, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

OESS: Okončati nekažnjivost nasilja nad novinarima u Srbiji

Stano: Izvješće međunarodnih promatrača potvrđuje zabrinutost o izborima u Srbiji

Vučić: Predstavnici OESS-a i ODIHR-a su znali da oporba neće priznati rezultate izbora

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo