Kultura     | 14.05.2019. 13:08 |

Općina Centar nastavlja podržavati rad Bosanskog kulturnog centra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Nastavljajući pružati podršku projektima iz oblasti kulture, u Općini Centar Sarajevo danas je potpisan protokol kojim je iz budžeta te lokalne zajednice donirano 15.000 maraka Javnoj ustanovi Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo.

Protokol su potpisali uime Općine Centar načelnik Nedžad Ajnadžić, a uime BKC-a direktor Edin Kukavica, saopćeno je iz Općine Centar.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da će Općina Centar nastojati i u budućnosti pružati podršku i pomoć koliko god to budu omogućavala finansijska sredstva.

- S obzirom na značaj ove institucije kulture sretni smo što možemo pomoći u skladu sa našim mogućnostima. U prošloj godini izdvojili smo sredstva u iznosu od 15.000 maraka za sanaciju ulaznog atrija Bosanskog kulturnog centra, a s podrškom ćemo nastaviti i u budućnosti - naglasio je Ajnadžić.

Uprava Bosanskog kulturnog centra od prošle godine je krenula sa obnovom određenih dijelova zgrade u čije održavanje je od proteklog rata uloženo jako malo sredstava.

- Sredstva koja smo dobili od Općine će biti utrošena na rekonstrukciju bine. U prošloj godini je rađena vanjska konstrukcija zgrade, a sada je težište prebačeno na rekonstrukciju glavne sale koja podrazumijeva nabavku razglasne i rasvjetne opreme, kao i rekonstrukciju bine - pojasnio je Kukavica.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Lazzarini: UNRWA ima dovoljno sredstava da obavlja operacije do kraja maja

Švedska i Kanada najavile nastavak fiansiranja UNRWA

Potpisivanje Sporazuma kojim se osiguravaju četiri miliona KM za Javni RTV sistem BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo