Bosna i Hercegovina     | 13.05.2019. 15:51 |

Fondacija 'Izvor nade' - Iftari za povratnike

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13.maja (FENA) - Aktivisti Fondacije “Izvor nade“ u prvoj sedmici mjeseca ramazana u povratničkim mjestima Boljkovac u Gornjem Vakufu i Ćela u Prijedoru, podijelili su 344 iftara te 100 dječijih paketića.

Direktor Fondacije Tarik Agetović je podsjetio da Fondacija unazad nekoliko godina realizira projekt Ljetne škole za djecu iz povratničkih mjesta.

Iftar u džematu Ćela u Prijedoru bio je rezultat zajedničkog dogovora bh. privrednika okupljenih oko Udruženja privrednika “Pozitiv“ iz Sarajeva i nekoliko privrednika iz Repubike Austrije bh. porijekla.

 - Vrijedni privrednici iz Austrije izrazili su želju da zajedničkim snagama organiziramo iftar u prijedorskom džematu Ćela. Nadamo se da će ova saradnja biti nastavljena i u narednom periodu. Ovo je prvi put u našoj desetogodišnjoj praksi da  organizirano učešće uzimaju naši privrednici iz dijaspore, što je za svaku pohvalu - kazao je Agetović.

Prigodan ramazanski program s nekoliko ilahija izveli su najmlađi polaznici mektebske nastave ovog džemata, saopćeno je iz Fondacija „Izvor nade“.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Mladi aktivisti dijele četiri hiljade iftara u Sarajevu

Josip Pejaković u Fondaciji 'Izvor nade': Na Bosni su mnogi polomili zube

Fondacija 'Izvor nade' donirala informatičku oprema PŠ Kuprešani u Jajcu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'