Bosna i Hercegovina     | 10.05.2019. 18:45 |

Katica: MUP Kantona Sarajevo spreman za saradnju i pomoć USK (VIDEO)

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 10. maja (FENA) - Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, prilikom današnje posjete Unsko-sanskom kantonu (USK), istakao je spremnost za saradnju i pomoć zbog situacije s migrantima i izbjeglicama.

- Želimo ojačati saradnju dvije kantonalne vlade, jer naša dva kantona najviše i osjećaju posljedice migracijskog procesa u BiH. Trenutno u Kantonu Sarajevo boravi između dvije i tri hiljade migranata i izbjeglica, međutim, njihov cilj je dolazak u Unsko-sanski kanton i prelazak granice s Evropskom unijom. Zato je ta komunikacija, saradnja i udruživanje resursa neophodno kako bismo što efikasnije kontrolisali naročito sigurnosnu situaciju - rekao je Katica.

Ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić izdvojio je i zajednički nastup prema nadležnim institucijama u državi, od kojih se i dalje očekuje strateški plan upravljanja migracijskim procesom u BiH.

- Zajednički insistiramo na jačanju istočne državne granice i strategiji upravljanja sve kompleksnijom situacijom. Tražit ćemo i formiranje Operativne grupe u Federaciji BiH, u koju će biti uključene sve kantonalne policijske agencije i Federalna uprava policije. Nadamo se i maksimalnoj saradnji policijskih agencija iz Republike Srpske - dodao je Kljajić.

Pogledajte http://fena.ba/video/2943

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1b4LCIFG7uG0Ojzhx3zZfoD8o-lSkGuPx?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

MUP Kantona Sarajevo bira izvođača radova za uklanjanje objekta u Kolodvorskoj ulici

MUP i Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo uspostavili nove mehanizme saradnje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'