Bosna i Hercegovina     | 09.05.2019. 16:18 |

Tanović: Sporan je naziv Socijaldemokratski pokret

FENA Adriana Domazet

SARAJEVO, 9.maja (FENA) - Lamija Tanović je napustila sastanak Inicijativnog odbora Socijaldemokratskog pokreta smatrajući spornim naziv, za koji, kako kaže, prvobitno nije dogovoren.

Lamija Tanović je kazala da se na današnjoj sjednici iznenada pojavila "ogromna skupina članova SDP-a i Demokratske fronte".

 - Sporan je naziv Socijaldemokratski pokret .Bila je dogovorena "inicijativa za bolju BiH", "pokret za BiH", a sada je odjednom Socijaldemokratski pokret, a to je očito nešto drugo – naglasila je Tanović.

Pojašnjava da ne želi biti dio "pokušaja objedinjavanja ljevice", jer to nikada nije bio plan.

- Pričalo se o socijalnoj pravdi, naravno, ali da to bude ovo što je ispalo, puno nas ne želi i nije u tome. Ja nemam ništa protiv toga da oni to rade. Neka se oni dogovaraju. Slušamo pet godina kako će se ljevica ujediniti i na kraju ništa. Čim dođu izbori, oni se razjedine. Neka oni to rade, čak su to mogli i u okviru ovog našeg pokreta, ali naš pokret je mnogo širi, širok kao BiH. Socijaldemokratska ideja u BiH je kompromitirana u ovih 25 godina. Nema šta nismo očekivali od njih- istakla je Tanović.

Na upit ko ju je konkretno prevario, kazala je Ivo Komšić.

- Sa njim sam sarađivala i sa Mirom Lazović. Ja sam njima napisala sve to. Ja sam rekla neki dan da se ne slažem sa tim imenom. Bila sam šokirana, jer je dokument isti – pojasnila je Tanović.

Istakla je da je inicijativa o formiranju pokreta, ali ne socijaldemokratskog, pokrenuta u novembru prošle godine, pojašnjavajući da će pravljenje socijaldemorkatskog pokreta od inicijalne ideje o formiranju šireg fronta rezultirati izlaskom brojnih "dobrih ljudi".

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Brčko - Učenici pokrenuli inicijativu za izgradnju sigurne kuće za žrtve nasilja

Poljska planira da od EU zatraži uvođenja sankcija na poljoprivredne proizvode iz Rusije i Bjelorusije

Zuko: Omogućiti korisnicima pravo da izabare kliniku u kojoj će raditi biomedicinski potpomognutu oplodnju

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana