Bosna i Hercegovina     | 09.05.2019. 08:56 |

Mahmutbegović čestitala 9. maj - Dan zlatnih ljiljana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović čestitala je 9. maj - Dan zlatnih ljiljana.

- Svim nosiocima najvišeg vojnog priznanja Armije RBiH kao i njihovim porodicama, čestitam Dan Zlatnih ljiljana. Naša obaveza je, a ujedno i prilika da se s dubokim poštovanjem prisjetimo svih patriota koji su s početkom agresije 1992. godine na međunarodno priznatu Bosnu i Hercegovinu ustali u odbranu njenog kontinuiteta i teritorijalnog integriteta. Dužnost nam je da pamtimo herojske uspjehe i podvige naših boraca i da budemo dostojni žrtava koje su pripadnici A RBiH hrabro i nesebično podnijeli u borbi za slobodu i bolje sutra svih nas u BiH.

Danas je i Dan pobjede nad fašizmom i želim reći da su nacizam i fašizam u BiH u ratnim godinama pobijeđeni, ali nažalost nisu iskorijenjeni. Toga moramo biti svjesni i u tom duhu odgajati našu mladost. Moraju biti svjesni opasnosti koje im prijete skoro svakog dana i biti spremni odgovoriti na sve izazove.

Mnogo je još bitaka pred nama ali zadaća nam je da ne zaboravimo naše heroje i da zajedno činimo sve da sačuvamo BiH, gradimo je i jačamo po mjeri svih njenih građana - stoji u čestitki potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović u povodu Dana zlatnih ljiljana, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nešić čestitao Uskrs

Uskrsna čestitka Federalne novinske agencije

Lendo uputio ramazansku čestitku reisu Kavazoviću

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom