Bosna i Hercegovina     | 07.05.2019. 14:53 |

Kratina: Država je ta koja mora strateški riješiti migrantsku krizu

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 7. maja (FENA) - Članovi Kluba zastupnika Demokratske fronte (DF) u Parlamentu Federacije BiH prilikom današnje posjete Unsko-sanskom kantonu (USK) obećali su podršku u rješavanju situacije s migrantima i izbjeglicama, navodeći da je ovo problem cijele države i da su upravo državne institucije nadležne i odgovorne za pronalazak rješenja.

-Poručujemo da ćemo sigurno osmotriti sve realne zaključke naših kolega iz USK, koji su inicirali tematsku sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Nećemo gledati na stranačku pripadnost ili neke druge stvari, nego ćemo iskreno pokušati pomoći gradu Bihaću i ovom kantonu. Itekako smo svjesni da bi zbog svakodnevnog prihvata velikog broja migranata, ova situacija u Bihaću i okolini mogla i izmaći kontroli kada je u pitanju humanitarni i sigurnosni aspekt. To je sigurno još jedan u nizu razloga zašto insistiramo na brzom formiranju državne vlasti, jer ona mora naći konkretne i strateške pravce rješavanja ove krize - rekla je predsjednica Kluba zastupnika DF-a u Parlamentu FBiH Alma Kratina.

Dodala je i kako je većina zaključaka i zahtjeva federalnih zastupnika iz Unsko-sanskog kantona predstavljenih prilikom sazivanja tematske sjednice opravdano, uključujući i izdvajanje dodatnih financijskih sredstava za zdravstvene ustanove u kantonu.

Predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte USK Ekrem Prošić najavio je i obilazak privremenih prihvatnih centara na području Bihaća i Cazina, kako bi zastupnici stekli uvid u trenutnu situaciju i adekvatno se pripremili za tematsku sjednicu Parlamenta Federacije BiH u ponedjeljak, 13. maja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Lendo poziva Parlament FBiH da izvrši obavezu i usvoji amandman na Ustav

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom