FENA biznis     | 07.05.2019. 13:22 |

Lino višebojac drugi dan u Mostaru

FENA Saopćenje

Nakon tri godine ponovo u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića

Mostar, 07.05.2019. - Nakon travnja 2016. godine Lino višebojac ove godine ponovno u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića. Školska dvorana „Bijeli brijeg“ bila je obojana Podravkinim bojama - crvenom i bijelom, a obojani osnovci priredili su dan prepun druženja, sportskih aktivnosti, natjecanja, navijanja i zabave.

Da bi Mostar uskoro mogao da bude prepoznatljiv kao grad glazbe i plesa, pokazuju kulturno - zabavni programi koje su za Lino višebojce i jučer i danas priredile mostarske škole. Nakon recitacije „Lino višebojac“ Sare Talić, plesnu točku izvela je Elena Slezak. Stamitzov Koncert broj 3 na klarinetu odsvirao je Krešo Crnjac. Kulturno - zabavni program svojom plesnom točkom završila je Ana Maria Obrdalj. Ona je podij prepustila literarnim kreativcima. Najbolje literarne sastave na temu „Svijet po mom“ napisale su i pročitale Marta Sesar učenica VIII.1 razreda i Nika Buhač učenica IX.1 razreda.

Gosti sportaši - boksač Damir Beljo, odbojkašica Tamara Stojanović, nogometaš Pero Stojkić i košarkaš Marko Šutalo bodrili su natjecatelje do posljednjeg trenutka. Sedmašica Nina Grubišić u bacanjima na koš bila je bolja od sportaša - boksača Belje i košarkaša Šutala, a osmaš Anđelo Zelenika je nadmašio odbojkašicu Stojanović i nogometaša Stojkića u skakanju u vrećama. Najbolje transparente imali su učenici V.1 razreda, najbolji navijači su bili učenici V.2 razreda. Posebnu nagradu dobili su Linoljupci iz VI.2 razreda, koji su napisali pjesmicu u kojoj su napisali ko iz njihovog razreda voli Lino ladu, ko mliječnu čokoladu, ko je tužan ako keksa nestane, a ko jede Lino pahuljice, pa mu zato ne iskaču bubuljice.

Pobjednik drugog ovogodišnjeg Lino višebojca u Mostaru, sa 160 bodova je David Karačić, učenik VII.2 razreda, a pobjednica, s 150 bodova Emanuela Sesar iz VII.1 razreda.

Lino višebojac, projekt pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Vlade Hercegovačko - neretvanskog kantona/županije, pet županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, a u organizaciji kompanije Podravka u BiH u suradnji sa Sportskim novostima, realizira se već više od desetljeća u Hrvatskoj, a od prije pet godina i u Bosni i Hercegovini.

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već petu godinu se održava i u osnovnim školama diljem Bosne i Hercegovine. Tijekom pete sezone Lino višebojci posjetili su Tuzlu, Veliku Kladušu Goražde i Mostar, a još dva u ovoj sezoni bit će održana u Sovićima kod Gruda i Livnu.

Kontakt za više informacija:

Marina Bogdanović

PRIME Communications

063 289 101, 065 313 843;

marina.bogdanovic@prime.ba     

*PRIME Communications je ovlaštena PR agencija kompanije Podravka za tržište BiH

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Djeca u BiH ljeto provela uz YouTube gledajući crtane, serije i igrice

Agencija Prime Communications s podkastom Nauka govori u finalu za zlatnu IPRA nagradu

Počelo uručenje obavještenja i polisa članovima Penzijskog plana Vlade RS

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'