Stranačke aktivnosti     | 06.05.2019. 12:59 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Sjeverne Makedonije Stevi Pandarovskom i premijeru Sjeverne Makedonije i predsjedniku SDSM-a Zoranu Zaevu. 

„Koristim ovu priliku da vama, rukovodstvu partije i cijelom Socijaldemokratskom savezu čestitam na uspješnoj realizaciji izbornih aktivnosti i velikoj pobjedi socijaldemokrata, velikoj pobjedi druga Steve Pandarovskog, predsjednika svih građana Sjeverne Makedonije. 

Talasi pozitivnih promjena u vašoj zemlji su nezaustavljivi, građanke i građani to prepoznaju i to je sasvim jasno. Vaša sposobnost, vaša snaga, istrajnost i jedinstvo se više ne može narušiti i to je uspjeh za primjer svima nama u regiji. 

Vjerujem da će se uskoro, kad Sjeverna Makedonija i zvanično dobije novog predsjednika, NATO i EU obogatiti sa vama kao zemljom članicom. Vaš put i uspjesi, koji su rezultat političke i demokratske borbe za pravdu i budućnost zemlje, uzor je svim socijaldemokratama. Sve što radite daje i nama dodatnu snagu kako bi savladali one koji rade protiv interesa svih građana. 

Nedvojbeno se pokazalo da politika, koja zagovara jednaka prava za sve, ima šansu kada se odbaci strah i kada se stvori sistem u kojem nije moguća izborna prevara i krađa. Iskazujem zadovoljstvo činjenicom da naše dvije partije imaju dobre odnose i radujem se budućoj saradnji“, navodi se u čestitci predsjednika SDP BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana