FENA biznis     | 06.05.2019. 11:48 |

U okviru programa Godišnjeg sastanka EBRD-a u posjeti baronica Ashton

FENA Saopćenje

Baronica Ashton dolazi u BiH 

U okviru programa Godišnjeg sastanka EBRD-a baronica Ashton će posjetiti našu zemlju 

Povodom predstojećeg Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (ERBD), koji se od 7.-9. maja održava u Sarajevu, glavni grad naše zemlje će posjetiti i baronica Ashton. 

Catherine Ashton odigrala je ključnu ulogu u svim glavnim diplomatskim izazovima za vrijeme provedeno na vlasti, od 2009. do 2014. godine. Kao prvi visoki predstavnik i potpredsjednik Evropske komisije, osnovala je Evropsku službu za vanjsko djelovanje, pregovarala o Iranskog nuklearnom sporazumu, te se bavila arapskim proljećem i krizom u Ukrajini. Posebno aktivna je radila na području zemalja Zapadnom Balkanu, uključujući i podsticanje dijaloga između Srbije i Kosova. 

Svi prisutni na Godišnjem sastanku EBRD-a će, kroz poseban događaj koji će se održati u utorak 7. maja, u kasnim poslijepodnevnim satima, imati priliku družiti se sa baronicom Catherine Ashton. Ovom prilikom Ashton će se, kroz razgovor sa glavnim direktorom za komunikacije EBRD-a, Jonathan Charlesom, osvrnuti na izazove regije, kako one iz prošlosti i one trenutne, tako i one koji nas očekuju u narednom periodu.

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Via Media i Bingo najuspješniji na vodećem digitalnom festivalu u regiji

Via Media najnagrađivanija agencija u BiH

Via Media apsolutni pobjednik na Sempl-u

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo