Najave     | 06.05.2019. 11:12 |

Program obilježavanja godišnjica ustroja 3. pješadijskog puka OSBiH i VRS-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - Obilježavanje Dana Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) i Dana Vojske Republike Srpske (VRS) i ove godine će biti propraćeno nizom prigodnih sadržaja, a centralna svečanost planirana je za 12. maj u kasarni "Kozara“ u Banjoj Luci.

Programom obilježavanja 14. godišnjice ustroja Trećeg pješadijskog puka OSBiH i 27. godišnjice VRS-a, u utorak, 7. maja bit će upriličena manifestacija "Dan otvorenih vrata“ u kasarni Kozara.

Za nedjelju, 12. maja planirani su - parastos poginulim borcima VRS-a i civilnim žrtvama rata (Kapela jasenovačkih novomučenika, kasarna Kozara) i polaganje vijenaca (Centralna spomen-soba VRS - Klub VRS), te centralna manifestacija obilježavanja dviju spomenutih godišnjica.

Planirano je da ovogodišnjem programu obilježavanja 12. maja prisustvuju najviši predstavnici političkog, javnog i kulturnog života i predstavnici nevladinih organizacija, kao i vojno-diplomatski predstavnici akreditovani u BiH, te brojne druge zvanice i gosti, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Položeno cvijeće na Kovačima u okviru obilježavanja 32. godišnjice formiranja Armije RBiH 

Pripadnici Oružanih snaga BiH kreću u potragu za nestalim Dragom Tanaskovićem

NATO podržava kontinuiranu obuku Oružanih snaga BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'