Ekonomija     | 06.05.2019. 07:59 |

Poziv privrednicima iz BiH za poslovne susrete na Novosadskom sajmu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - Evropska mreža preduzetništva ((Enterprise Europe Network - EEN) u Srbiji – Biznis inkubator Novi Sad i Privredna komora Srbije u saradnji sa Novosadskim sajmom,  i u suorganizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (kao koordinator EEN Mreže FBiH), poziva privredne subjekte i druge zainteresirane iz Bosne i Hercegovine da učestvuju na međunarodnim poslovnim susretima – AgroB2B@NSFair, koji će se  održati u okviru  86. Međunarodnog polјoprivrednog sajma u Novom Sadu,   14. maja 2019. godine na Novosadskom sajmu, Kongresni centar „Master“.

Osnovna cilјna grupa su proizvođači i trgovci hrane i pića, ali  je događaj otvoren i za povezane sektore poput: polјoprivredne mehanizacije; đubriva i sredstava za zaštitu bilјa; pakovanja; obnovlјivih izvora energije u polјoprivredi; opreme za proizvodnju i preradu hrane; primjenjene nauke i istraživanja itd.

AgroB2B@NSFair želi da podstakne poslovnu saradnju izraženu kroz veći obim razmjene prehrambenih proizvoda sa inostranstvom, kroz povezivanje proizvodnje, zajedničkih ulaganja i nastupa na trećim tržištima i sl., ali i saradnju u oblasti razmjene znanja i tehnologije i posebno u unapređenju konkurentnosti kroz zajedničko učešće u nacionalnim i evropskim programima i fondovima.

Međunarodni polјoprivredni sajam u Novom Sadu, koji se ove godine održava  86. put, predstavlja vodeći sajam iz oblasti agrobiznisa u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, navode iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Intelektualci iz Srbije i regije potpisali apel potpore Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo