Kultura     | 30.04.2019. 14:36 |

Izložba likovnih radova učenika 'Kulturno naslijeđe Bugojna'

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 30. aprila (FENA) - Izložba "Kulturno naslijeđe Bugojna“ otvorena je u tome gradu u okviru 21. "Bugojanskog proljeća“, a izloženi su radovi učenika Prve osnovne škole "Jaklić“, koji će biti nagrađeni na svečanosti zatvaranja ove tradicionalne manifestacije. 

-Hvala učenicima ove škole koji su, za razliku od drugih, sudjelovali na konkursu. Inače, treba više raditi na promociji same izložbe i afirmaciji mladih umjetnika, kako bi što veći broj njih dostavio svoje radove - kazao je organizator kulturnih aktivnosti u Kulturno-sportskom centru Vahid Duraković.

Nastavnik Antonio Džolan ističe da su učenici u izradi radova primjenili veoma zahtjevnu grafičku tehniku linorez, koja je u nastavi predviđena za učenike viših razreda, što izložbi daje poseban značaj.

-Djeca su izabrala teme po kojima je Bugojno prepoznatljivo, a to su, između ostalih, zgrada gimnazije, Sultan-Ahmedova džamija, Rustempašića-kula, najstariji pisani spomenik koji je pronađen na ovom području i crkva Sv. Ante Padovanskog – naglasio je.

Zahvalio je na podršci direktorici Prve osnovne škole "Jaklić“ Saneli Kolovrat, kao i učenicima na uloženom trudu.

Manifestacija "Bugojansko proljeće“ će i u narednim danima ponuditi poklonicima kulture u Bugojnu niz zanimljivih događaja.

Posljednji sadržaj bit će realiziran 28. maja kada će predstavu "Pazi, jezik je najjače oružje“ odigrati članovi Dječje scene bugojanskog teatra „Fedra“.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'