Bosna i Hercegovina     | 30.04.2019. 13:39 |

Izetbegović-Petke: Integracije u EU i NATO osnovni vanjskopolitički ciljevi BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i direktor predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u BiH Sven Petke razgovarali su danas o aktuelnoj političkoj situaciji, procesu formiranja vlasti, te o evropskim i NATO integracijama BiH.

Izetbegović je istakao da je što prije potrebno formirati efikasnu vlast, kako bi se prilike u zemlji stabilizirale i omogućio ubrzan razvoj.

Naglasio je da u fokusu buduće vlasti trebaju biti zapošljavanje, masovna izgradnja infrastrukture i borba protiv korupcije.

Istovremeno, konstatovao je da su integracije u NATO i Evropsku uniju osnovni vanjskopolitički ciljevi Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom SDA i Fondacije Konrad Adenauer te izrazili spremnost da se ona intenzivira, posebno u oblasti saradnje SDA sa predstavnicima njemačke politike u okviru Evropske narodne stranke i u oblasti razmjene iskustava i edukacije mladih političara, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta