Bosna i Hercegovina     | 29.04.2019. 17:56 |

Izetbegović - Koç: Nastaviti jačati i produbljivati postojeće veze BiH i Turske

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 29. aprila (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Koçom o odnosima između dviju zemalja i aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Iskazana je obostrana namjera da se postojeće dobre veze između dviju prijateljskih zemalja nastave jačati i produbljivati s posebnim naglaskom na oblast investicija, ekonomske i vanjskotrgovinske saradnje.

Koç je Izetbegoviću uručio poziv predsjednika Repubilke Turske Recepa Tayyipa Erdogana da 3. maja prisustvuje svečanosti otvorenja Džamlidža džamije u Istanbulu.

Izetbegović  je još jednom naglasio važnost podrške Republike Turske izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd, kao velikog infrastrukturnog projekta od regionalnog značaja.

Ambasador Koç prenio je danas potvrdu predsjednika Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafe Sentopa da prihvata raniji poziv Izetbegovića, te da će u narednom periodu s zadovoljstvom službeno posjetiti Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izetbegović: Svaki 25. novembar nas podsjeća na antifašističke vrijednosti utkane u temelje BiH

Izetbegović boravio u radnom posjetu Kantonalnoj organizaciji SDA HNK

Izetbegović čestitao Kurban-bajram

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana