Bosna i Hercegovina     | 29.04.2019. 09:43 |

Uhapšen mladić iz Banje Luke zbog nasilničkog ponašanja

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 29. aprila (FENA) – Banjalučka policija u nedjelju je lišila slobode mladića inicijala D.K. (1990.) iz Banje Luke, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilnično ponašanje, potvrdila je portparolka Policijske uprave Banja Luka Marija Markanović.

Nasilnik je identifikovan, pronađen i uhapšen, kako je pojasnila, na osnovu video-snimka objavljenog na društvenim mrežama i prenesenog u pojedinim medijima, a na kojem se vidi fizičko i psihičko zlostavljanje mlađeg muškarca.

Markanović kaže da se D.K. sumnjiči da je, nakon učestvovanja u narušavanju javnog reda i mira, narednog dana, 24. aprila, došao ponovo u ugostiteljski objekat, gdje je fizički i psihički zlostavljao dvadesettrogodišnjaka.

Sve dalje mjere i radnje prema uhapšenom bit će preduzete po instrukciji i pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Nezvanično, uhapšen je Dejan Kostić Dela, a na snmku se vidi kako šamara konobara u jednom banjalučkom kafiću.

D.K. je, 23. aprila oko 19.00 sati, u jednom ugostiteljskom objektu na Bulevaru Stepe Stepanovića u Banjoj Luci, narušio javni red i mir tučom.

Po dolasku patrole policije zatečen je povrijeđen muškarac, a utvrđeno je da mu je povrede nanio D.K.

Međutim, žrtva tjelesne povrede nije tražila krivično gonjenje osumnjičenog, a što je obaveza u skladu s Krivičnim zakonom, pa je D.K. prekršajno kažnjen zbog tuče.

Narednog dana ponovo je došao u ugostiteljski objekat, gdje je fizički i psihički zlostavljao dvadesettrogodišnjaka, zbog čega je uhapšen.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo