Kultura     | 27.04.2019. 13:11 |

U Širokom Brijegu otvorena privatna neprofitabilna galerija suvremene umjetnosti

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 27. travnja (FENA) - Privatna neprofitabilna nv galerija suvremene umjetnosti otvorena je u petak navečer u Širokom Brijegu uz ateliere umjetničkog i bračnog para Dragane i Nikole Vučković.

Vlasnik galerije prof. Nikola Vučković, akademski kipar iz Metkovića, profesor kiparstva na ALU u Širokom Brijegu, pokrenuo je 2003. godine na mjestu današnje galerije međunarodnu izložbu "Privatno i javno" te osnovao Udrugu likovnih umjetnika En Face.

Prva izložba u nv galeriji je izložba ULU En Face na kojoj je svoja djela izložilo 12 redovnih članova udruge-akademski umjetnici iz Širokog Brijega, Mostara, Metkovića, Čitluka, Makarske i Imotskog.

Galerija će u svom programu organizirati izložbe renomiranih umjetnika iz BiH i regije, te natječajne samostalne i skupne izložbe.

U umjetničkom savjetu galerije su: mr. art. Vesna Vuga-Sušac, akad. kiparica iz Mostara, dr. art. Dragana Nuić-Vučković,akad. slikarica iz Širokog Brijega, mr. art. Lejla Ćehajić, akad. kiparica iz Sarajeva, te prof. Matko Vekić, akademski slikar iz Zagreba i profesor na ALU u Zagrebu.

 Suradnice galerije su: Elvira Peyraud, prof. iz Lyona i Marija Zelenika povjesničarka umjetnosti iz Širokog Brijega.

 Galerija se nalazi u Širokom Brijegu na Pecari/Lise, u Ulici fra Mirka Ćosića 16, a izložba En face može se pogledati svakim danom do 6. lipnja.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Usvojen rebalans proračuna Grada Širokog Brijega

Povećana energetske učinkovitosti zgrade Područne škole Rasno

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu