Bosna i Hercegovina     | 26.04.2019. 18:25 |

U MZ 'Dobroševići' otvoreno prvo sportsko igralište

FENA Saopćenje

Sarajevo, 26. aprila (FENA) - U naselju Bojnik danas je otvoreno prvo sportsko igralište u ovom dijelu Novog Grada. U sklopu igrališta izgrađen je sportski teren koji će se moći koristiti za košarku i mali nogomet.

Stavljanje u funkciju sportskog terena ozvaničeno je uz prisustvo predstavnika Općine Novi Grad Sarajevo, učenika OŠ "Mustafa Busuladžić", predstavnika Savjeta mjesne zajednice, vijećnika Općinskog vijeća i građana.

- Zadovoljan sam da smo uspjeli izgraditi sportsko igralište za djecu ovog mjesnog područja koje se intenzivno razvija i naseljava, a u kojem do sada nije bilo niti jednog igrališta. Vjerujem da će ovaj sadržaj uljepšati njihov svakodnevni život i život njihovih porodica - kazao je načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Dodao je da će se pored ovog igrališta u narednom periodu graditi i dječje igralište za djecu manjeg uzrasta.

Predsjednik Savjeta MZ "Dobroševići" Ismet Žiga, izrazio je zadovoljstvo realizacijom još jednog projekta na ovom mjesnom području na kojem živi oko 15.000 stanovnika.

U proteklom periodu Općina je otkupila zemljište za potrebe izgradnje sportskog i dječjeg igrališta koje je koštalo 137.000 KM.

- Osim sportskog igrališta izgrađen je i pristupni put, te ucijevljen potok koji protiče u blizini igrališta. Radovi su koštali oko 98.000 KM – navodi se u saopćenju press službe Novi Grad.

Na području ove mjesne zajednice u proteklim godinama izgrađena je ambulanta porodične medicine, završen je i novi dio škole "Mustafa Busuladžić" i sportska sala, kao i drugi infrastrukturni projekti, saopćeno je.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Najmlađi Konjičani dobili novo mjesto za sigurnu i bezbrižnu igru

Оbnovljeno igralište u Brčkom nosi ime trenera Muharema Skelića Skele

U srebreničkom naselju Plavi most uskoro novo sportsko igralište

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'