Bosna i Hercegovina     | 26.04.2019. 16:00 |

U Tuzli međunarodna naučna konferencija o digitalnoj ekonomiji (VIDEO)

FENA Alma Zukanović

TUZLA, 26. aprila (FENA) - Misija druge dvodnevne međunarodne naučne konferencije o digitalnoj ekonomiji koju je organizirala IPI Akademija u Tuzli je da stimuliše diskusije o idejama i modelima za razvoj informacijske sigurnosti, visoke tehnologije i intelektualnog vlasništva tehnologija u nastajanju i multimedijskih komunikacija.

Direktor IPI Akademije Damir Bećirović istakao je da takve konferencije šalju snažnu poruku da se što prije uđe u proces digitalne transformacije društva, što uključuje i potpunu izmjenu načina obrazovanja i načina razmišljanja.  

- Radujem se da iz Tuzle šaljemo takve poruke i da smo shvatili koliki je značaj, mogućnosti i šanse digitalne transformacije - kazao je.

Profesor Ekonomskog fakulteta Osijek Domagoj Sajter smatra da je značaj konferencije u povezivanju učesnika, stvaranju novih kontakata, kao i projiciranje slike o mladima i studentima.

Tokom konferencije studenti su mogli prisustvovati sesiji i predavanju "Minimalizam u produkt menadžmentu" te "Razvoj karijere  u 21. vijeku - u kontekstu inžinjerstva".

Podršku održavanju konferencije dala je i Vlada TK.

Premijer TK-a Jakub Suljkanović smatra da je budućnost u digitalnoj tehnologiji te da je svijest i potreba o znanjima iz te oblasti biti zahtjevana u budućnosti.

Naučna konferencija, dodao je, pored toga što će ponuditi naučne radove, povezat će i IT stručnjake i ostale ljudske resurse.

Autori 26 radova na konferenciji su prezentovali nove trendove u informaciono-komunikacionim tehnologijama, s naglaskom na oblasti marketinga, obrazovanja, sigurnosti i IT menadžmenta. Konferencija je okupila eminentne naučnike, stručnjake studente osnovnih, master i doktorskih studija te druge zainteresovane za oblast digitalne ekonomije.  

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2900

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1AooFnhSdUijbda-726zcHPOuCEyLZ6o5?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

Forto: Zemlje koje razmišljaju o svojoj budućnosti ulažu u digitalnu infrastrukturu

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu