Bosna i Hercegovina     | 26.04.2019. 15:21 |

SDPBiH - Građani treba da odluče šta žele na Marijin Dvoru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. aprila (FENA) - Socijaldemokratska partija BiH smatra da Prijedlog izmjena Regulacionog plana za gradski centar Marijin Dvor, lokalitet Kvadrant B, mora biti tema u koju će biti uključena i struka, ali i građani.

U saopćenju za javnost navode da je, 'prema novom planu, jedina pozitivna stvar u cijelom projektu šetnica uz rijeku Miljacku.

- Sve ostalo odgovara isključivo krupnom kapitalu, a ne građanima Sarajeva. Mi, u SDP Sarajevo, smatramo da izmjene plana trebaju biti prijedlog široke rasprave u koju će biti uključeni i stručnjaci, ali i kompletna zainteresirana javnost - navode iz SDP BiH.

U SDP-u smatraju da 'ne treba bježati od mogućnosti da, ako ne bude usuglašenog stava, na referendumu upravo građani odluče kakav Marijin Dvor žele'.

- SDP u potpunosti podržava iznesene stavove resornog ministra Damira Filipovića po tom pitanju. Također, pozivamo gradonačelnika Abdulaha Skaku da u tom procesu gleda interese građana, a ne samo krupnog kapitala.

Svjesni smo da Skaka ne odgovara građanima, jer ga oni nisu ni izabrali, već pojedincima koji su omogućili trgovinu rukama i njegov izbor za gradonačelnika. Međutim, u ovom konkretnom slučaju gradonačelnik mora misliti i na interese građana.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo