Bosna i Hercegovina     | 26.04.2019. 14:28 |

Nastupna posjeta američkog ambasadora reisu Kavazoviću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. aprila (FENA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erica Nelsona, javila je agencija MINA.

Reisu-l-ulema je izrazio dobrodošlicu ambasadoru Nelsonu i zaželio mu uspjeh u njegovom radu, naglašavajući da građani Bosne i Hercegovine, ali i Islamska zajednica, cijene sve što su Sjedinjene Američke Države učinile i još čine za mir i stabilnost BiH.

Ambasador Nelson se zanimao za proces međureligijskog dijaloga, ističući kako su Amerika i Bosna slične u nastojanjima da sačuvaju raznolikost kao svoje najveće bogatstvo.

Na kraju sastanka na kojem je bilo riječi o više aktuelnih tema u Bosni i Hercegovini i regionu, reisu-l-ulema je ambasadora Nelsona još jednom pozvao da prisustvuje svečanom otvaranju Aladže džamije u Foči u subotu, 4. maja, izražavajući zahvalnost što su prva sredstva za njenu obnovu izdvojena iz Američkog ambasadorskog fonda za očuvanje kulturne baštine. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Iran upozorava Washington na posljedice ako intervenira nakon napada na Izrael

Sjedinjene Američke Države još jedan sponzor Rezolucije o Srebrenici

SAD i Japan dogovorili jačanje vojne saradnje zbog napetosti s Kinom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'