Svijet     | 25.04.2019. 09:55 |

Vučić i Xi za unaprjeđenje ekonomske suradnje Srbije i Kine

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD/PEKING, 25. travnja (FENA) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se rano jutros s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom, na čiji poziv je doputovao u glavni grad Kine gdje se održava forum "Pojas i put".

 Predsjednik Kine primio je Vučića u Velikom domu naroda u Pekingu, a u fokusu razgovora, kako je ranije najavljeno, bila je prvenstveno ekonomska suradnja dvije zemlje.

 Kineski predsjednik rekao je da Srbija ima važnu ulogu u izgradnji Incijative "Pojas i Put" i da dvije zemlje trebaju unaprijediti suradnju u tom okviru radi veće dobrobiti i prosperiteta za svoje građane.

 Vučić je istaknuo važnost suradnje Srbije s Kinom, kazavši kako se radi o velikoj sili koja za razliku od drugih, ne vrši pritisak, već i malim zemljama prilazi uvijek s poštovanjem.

 "Kada govorite s velikim silama Zapada uvijek postoji neka vrsta pritiska s kojim se suočavate, a kada razgovarate s Kinom i njezinim liderima suočeni ste uvijek s poštovanjem", naglasio je Vučić koji je odličnom ocijenio suradnju dvije zemlje te najavio njezin nastavak, prenose beogradski mediji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Ministri odbrane SAD-a i Kine održali prve razgovore u 18 mjeseci

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana