Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje

DF: Zašto SDP odbija vanrednu sjednicu parlamenta FBiH i raspravu o policiji 

Imajući u vidu da je na jučerašnjoj sjednici Komsije za sigurnost PD Parlamenta Federacije BiH odbačen DF-ov i GS-ov prijedlog zaključka da se u parlamentu putem vanredne sjednice raspravlja o implikacijama formiranja rezervnog sastava policije RS-a te da se u vezi s tim donesu odluke na nivou organa u FBiH, a znajući da komisijom predsjedava kadar SDP-a postavljamo pitanje zbog čega SDP odbija parlamentarnu raspravu o tome. 

Mi u DF-u smatramo da je potrebno hitno održati vanrednu sjednicu Parlamenta FBiH ali ne možemo da proniknemo u motive SDP-ovog odbijanja toga. Ne mogu drugovi iz SDP-a načelno pozivati na institucionalni odgovor u vezi sa formiranjem rezervnog sastava policije RS-a, a istovremeno po tom pitanju demonstrirati indolentnost i nezainteresovanost, pravdajući je pozivima na uopćenu priču o potrebi društvene diskusije o tobožnjim stvarnim problemima građana kao da gore navedeno nije problem građana.

 

DF
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.