Ekonomija     | 24.04.2019. 12:00 |

Otvoren poziv za prijavu govornika na četvrtom 'Reconnectu'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Poslovna konferencija dijaspore “Reconnect”, koja se realizira uz podršku USAID Projekta “Diaspora Invest", bit će održana 15. augusta ove godine i već je otvoren poziv za prijavu potencijalnih prezentacija uspješnih članova  bosanskohercegovačke dijaspore.

Cilj konferencije je unaprijediti rezultate poslovnog povezivanja kroz konferenciju, okupiti članove bh.dijaspore koji žele podijeliti svoje iskustvo rada u različitim biznis sektorima širom svijeta.

Poziv za prijave govornika je otvoren do 31. maja putem zvanične web-stranice događaja (www.reconnect.ba), gdje je dovoljno ponuditi koncept prezentacije, kontakt podatke i reference potencijalnog predavača.

Kako je najavljeno iz Projekta “Diaspora Invest", govornici iz dijaspore bi trebali svoje prezentacije fokusirati na mogućnosti koje su na raspolaganju bh. firmama na međunarodnom tržištu.

Od njih se traže odgovori na pitanja - kako prepoznati međunarodne mogućnosti u industriji u kojoj rade, kako doprinijeti izgradnji saradnje, kako predstaviti svoje viđenje uloge profesionalaca iz dijaspore u potencijalnom rastu bh. kompanija, kao i šta sve ne treba raditi kada se širi na međunarodna tržišta i kako osigurati kvalitetne međunarodne klijente za proizvode i usluge bh. kompanija.

Ovogodišnji 'Reconnect' se fokusira na informacijske tehnologije, proizvodnju i preradu, arhitekturu i inženjering, finansijske usluge, marketing, prodaju i podršku klijentima – sektore u kojima domaća radna snaga može biti konkurentna na svjetskom tržištu, a  bh.dijaspora može biti ključ povezivanja sa potencijalnim klijentima.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Upriličen razgovor o potrebi zaštite od svih oblika nasilja za sve društvene skupine

USAID pomaže kompanije u pripremi za ISO certifikaciju 

'Diaspora Invest' - U Tesliću se okupile vodeće mlade kompanije iz cijele zemlje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo