Bosna i Hercegovina     | 22.04.2019. 20:12 |

Jusić primio delegaciju Nacionalnog odbrambenog univerziteta IR Pakistan

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. aprila (FENA) -  Delegacija Nacionalnog odbrambenog univerziteta Islamske Republike Pakistan koju je predvodio generalpukovnik Aamer Riaz, predsjednik te institucije, boravila je danas u posjeti Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine.

U ime Ministarstva odbrane BiH, sa delegacijom Nacionalnog odbrambenog univerziteta (National Defense University - NDU) razgovarao je zamjenik ministra odbrane BiH, Sead Jusić, a razgovorima su prisustvovali i pomoćnik ministra za upravljanje personalom dr. Sead Muratović, pomoćnik ministra za politku i planove Adem Spahić i predstavnik Sektora za međunarodnu saradnju brigadir Siniša Ostojić.

Zamjenik ministra Jusić je na početku sastanka iskazao dobrodošlicu članovima delegacije i polaznicima Nacionalnog odbrambenog univerziteta koji u okviru programa edukacije na ovom prestižnom univerzitetu, u našoj zemlji borave realizirajući jedno od programom planiranih studijskih putovanja.

Članovi delegacije su tokom sastanka upoznati sa aktivnostima Ministartsva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a zamjenik ministra Jusić je posebno govorio o opredjeljenju naše zemlje za put euroatlantskih integracija, kao i o pretpostavkama za aktivaciju Akcionog plana za članstvo u NATO - MAP, implementaciji dokumenta „Pregled odbrane BiH“ i planovima modernizacije Oružanih snaga BiH u narednom periodu.

U razgovorima je posebno istaknut izuzetno visok stepen saradnje sa Ministarstvom odbrane Islamske Republike Pakistan, kao i sa Nacionalnim odbrambenim univerzitetom, te iskazano očekivanje da će se ova saradnja nastaviti, a po mogućnosti i intenzivirati u narednom periodu.

Predsjednik NDU-a se zahvalio zamjeniku ministra Jusiću na izdvojenom vremenu i na prijemu, te je u ime ove institucije kazao da ostaju otvoreni za sve vidove saradnje kada su u pitanju Ministartsvo odbrane i Oružane snage BiH i da se nada da će se ta dobra saradnja nastaviti i u budućnosti na dobrobit kako institucija odbrane BiH, tako i odbrambenih institucija IR Pakistana, saopćeno iz iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

 

 

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo konkurs za školovanje sedam kadeta na Vojnoj akademiji u Srbiji

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'