Bosna i Hercegovina     | 18.04.2019. 16:59 |

Članovi rukovodstva Predstavničkog doma razgovarali sa supervizorom za DB

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i zamjenici predsjedavajuće Denis Zvizdić i Nebojša Radmanović razgovarali su danas u Sarajevu sa zamjenikom visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH i supervizorom za Distrikt Brčko Michaelom Scanlanom.

Tokom sastanka razmijenjene su informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, u svjetlu pregovora o formiranju vlasti na državnom nivou. Izraženo je zajedničko uvjerenje da će uskoro biti postignut dogovor u vezi s izborom novog Vijeća ministara BiH i da će sve institucije na državnom nivou profunkcionirati u punom kapacitetu s ciljem ubrzanja evropskog puta naše zemlje.

Naglašena je činjenica da je BiH ispunila sve uvjete za sticanje kandidatskog statusa za ulazak u Evropsku uniju (EU), što bi, kako je rečeno, institucije EU trebale da potvrde konkretnijom političkom i ekonomskom podrškom.

S tim u vezi, ocijenjeno je da je ekonomska situacija u BiH sve stabilnija, budući da naša zemlja bilježi najveći rast BDP-a, kao i najveći procenat izvoza u odnosu na sve zemlje regiona.

Tema razgovora bila je i uloga Ureda visokog predstavnika (OHR), kao i drugih međunarodnih zvaničnika u BiH, za koje je ocijenjeno da treba da imaju više savjetodavnu ulogu, uz naglašen angažman na dovođenju investitora i otvaranju novih radnih mjesta - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hitna sjednica Predstavničkog doma PSBiH o izmjenama Izbornog zakona BiH

Predstavnički dom PSBiH osudio sve napade na povratnike u BiH

Članovi Kolegija Predstavničkog doma PSBiH razgovarali sa predstavnicima OSCE-a /ODIHR-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana