Bosna i Hercegovina     | 18.04.2019. 12:15 |

U dvorištu srebreničkog vrtića 'Poletarac' posađeno 50 sadnica

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 18. aprila (FENA) - U dvorištu srebreničkog vrtića "Poletarac“ danas je posađeno 50 sadnica, među kojima su sadnice voća, Pančićeve omorike, kao i čempresi. Volontersku akciju je organizovala Misija OSCE-a u BiH, a svoj doprinos u akciji dali su uposlenici vrtića, kao i građani.

Šefica kancelarije OSCE-a Srebrenica Kelly Moore kaže da je cilj ove akcije da se promoviše angažman građana u zajednici.

- Mislim da građani trebaju da budu aktivni i uključeni u rad u svojoj zajednici. Srebrenica ima takav potencijal i to su pokazali ranije. Ovom akcijom smo htjeli da podržimo ideju da građani mogu na sebe da preuzmu određene aktivnosti, ne čekajući da lokalna vlast nešto preduzme. Imat ćemo jedan projekt koji ćemo realizovati u junu, u saradnji sa osnovnom i srednjom školom kako bi obilježili Dan planete zemlje – kazala je Moore.

Ističe da su u toku i pregovori o realizaciji akcije čišćenja gornjeg dijela grada.

- Mnogo je turista koji posjećuju Srebrenicu i na neki način treba da se uljepša lice Srebrenice i o tome ćemo razgovarati s nevladinim organizacijama, predstavnicima Općine i građanima. Naš cilj je da Srebrenica bude još ljepši i čistiji grad – potcratala je Moore.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo