Bosna i Hercegovina     | 17.04.2019. 15:51 |

Učenici OŠ "Isak Samokovlija" dobili svoj botanički kutak

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić je zajedno s nastavnim osobljem i članovima eko sekcije Osnovne škole "Isak Samokovlija" danas na zelenoj površini u Ulici Franca Lehara na Marijin dvoru posadio sadnice sezonskog cvijeća i drveća.

Ovim činom su učenici pomenute škole dobili svoj botanički kutak kao treća škola u Centru poslije osnovnih škola "Nafija Sarajlić" i "Hasan Kaimija".

Ovaj ekološki projekat, kojeg je pokrenula Općina Centar ove godine, tačnije Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje u saradnji sa Službom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti te Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem "Park", do sada je naišla na pozitivne kritike kako sugrađana tako i učenika i nastavnog osoblja osnovnih škola.

Pomenuti projekt će biti realiziran u saradnji s 11 osnovnih škola s područja središnje gradske općine i Centrom za slušnu i govornu rehabilitaciju. KJKP "Park" u ovom projektu ima obavezu dopremanja sadnica i edukaciju učenika o načinu sadnje i brige oko sadnica.

Cilj projekta je edukacija i učešće djece u očuvanju okoliša počevši od najbližeg okruženja. Odlukom općinskog načelnika svakoj školi je dodijeljen dio zelene površine koja im je geografski najbliža kako bi je čistili i održavali i sadili nove vrste sadnica, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana