Bosna i Hercegovina     | 17.04.2019. 15:11 |

Održana radionica u okviru pripreme 'Zelenog akcijskog plana za KS'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - Druga radionica održana je u okviru pripreme "Zelenog akcijskog plana za Kanton Sarajevo".

Zeleni akcijski plan za Kanton Sarajevo (GCAP) od novembra 2018. godine realizira Kanton Sarajevo u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), a uz finansijsku pomoć Vlade Japana.

GCAP će identifikovati ekološke prioritete Kantona koristeći indikatore koje su razvili Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) i Međunarodno vijeće za lokalne ekološke inicijative (ICLEI), te zajedno razviti dugoročne vizije, u saradnji sa lokalnim zainteresiranim stranama, uključujući organizacije civilnog društva.

Radionici je prisustvovalo više od 80 učesnika i stručnjaka iz federalnih i kantonalnih i općinskih organa, zatim preduzeća, zavoda, fakulteta, kao i nevladinih organizacija.

Izrada GCAP-a je planirana do kraja ove godine, a on predstavlja nadogradnju Kantonalnog plana zaštite okoliša za KS, koji je Skupština KS donijela 2017. godine, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo