Bosna i Hercegovina     | 17.04.2019. 14:00 |

Rukovodstvo GPBiH razgovaralo s predstavnicima DCAF-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić i njegovi saradnici u srijedu su održali radni sastanak s Antonom Travnerom, direktorom Centra za sigurnost, razvoj i vladavinu prava (DCAF) Ljubljana.

Na sastanku, koji je održan u Glavnom uredu GPBiH, sudionici su razgovarali o dosadašnjem radu i iskustvima stečenim kroz program pomoći toj policijskoj agenciji ka stvaranju pouzdanih i efikasnih sistema sigurnosti granica.

Direktor Galić ovom je prilikom upoznao direktora Travnera o migracijskim kretanjima na području BiH, s posebnim akcentom na ilegalne prelaske državne granice državljana zemalja visokog migracijskog rizika, kao i postignute rezultate u borbi protiv krijumčarenja ljudi, opojnih droga i drugih oblika prekograničnog kriminala.

 Travner je, pak, upoznao rukovodstvo GPBiH s programom rada DCAF-a za ovu godinu, najavio nove zajedničke operacije u regionu te iskazao zahvalnost toj policijskoj agenciji na učešću njenih službenika u zajedničkim i koordiniranim operacijama.

 Sastanak je završen zaključkom da je između GPBiH i DCAF-a uspostavljena dobra saradnja u svim segmentima rada iz oblasti granične sigurnosti te da su i realizirane zajedničke operacije potvrda uspješne saradnje, saopćeno je iz GPBiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Kuprešaković u studijskom posjetu OLTIM-u u Parizu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana