FENA biznis     | 17.04.2019. 11:24 |

Comtrade System Integration Adriatic postao Microsoftov LSP u BiH

FENA Saopćenje

Comtrade System Integration Adriatic postao Microsoftov licencirani Solution Partner u Bosni i Hercegovini 

Kompanija Comtrade System Integration Adriatic potpisala je partnerski ugovor o saradnji sa kompanijom Microsoft čime je zvanično postala Microsoft LSP (Licensing Solution Provider) u Bosni i Hercegovini.

Za prestižni status ova kompanija se kvalifikovala na osnovu svojih dosadašnjih rezultata u inovacijama, inžinjerskih resursa i izvrsnosti u primjeni Microsoft cloud rješenja u Jadranskoj regiji. Comtrade System Integration Adriatic već ima LSP status u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori i na Kosovu.

Comtrade System Integration Adriatic od sada je u mogućnosti da ponudi kompletan portfolio Microsoft cloud usluga svojim klijentima i u Bosni i Hercegovini. Osim što nudi Microsoft rješenja, Comtrade System Integration Adriatic osnovao je i stručno sjedište - Adriatic Microsoft Competence Centar, koji će promovisati najbolje prakse i obučavati klijente kako da dobiju maksimum iz Microsoft rješenja u području mašinskog učenja, umjetne inteligencije, prediktivne analitike i digitalizacije radnih mjesta.

„Budućnost poslovanja je u prihvatanju i primjeni digitalnih tehnologija. Naši timovi certificiranih Microsoft profesionalaca rade sa svojim partnerima i klijentima širom svijeta kako bi predstavili najnovije inovacije u području clouda, big data analitike, sigurnosti, hibridnih cloud okruženja, alata za poslovnu saradnju i drugih Microsoft tehnologija,“ rekao je Damir Fetahagić, generalni direktor Comtrade System Integration – Sarajevo. „Čast nam je što nas je Microsoft izabrao da budemo licencirani Solution Provider u Bosni i Hercegovini. Ovakav status je ključni korak u našoj misiji da omogućimo kompanijama u regiji da što bolje sarađuju, da ponude što bolje usluge svojim kupcima te da prihvate nove mogućnosti tako što će primjeniti Microsoft cloud tehnologiju u digitalnoj transformaciji.“

„Microsoft jeste i uvijek će biti organizacija koja je osnovana na partnerskom ekosistemu svjetske klase. Naš uzajamni uspjeh leži u uspjehu naših kupaca. Pristup ujedinjenog  partnerstva stvara zajedničke, transformacijske i jedinstvene mogućnosti za naše klijente,“ rekao je Omar Krivošija,  direktor Microsofta za Bosnu i Hercegovinu.

Comtrade System Integration Adriatic je formirao predan tim profesionalaca koji će donijeti nova poslovna iskustva klijentima u Bosni i Hercegovini, u sektorima kao što su bankarstvo, osiguranje, telekomunikacije, zdravstvena zaštita, energija te komunalne usluge i javni sektor. Tim Microsoft stručnjaka širom Jadranske regije je spreman da pruži podršku ovoj novoj operaciji.

O kompaniji Comtrade System Integration Adriatic

Comtrade System Integration Adriatic je osnovan 2001. i upošljava 300 IT profesionalaca koji posjeduju vrhunske certifikate. Kroz partnerstva sa svjetskim tehnološkim liderima, uključujući Microsoft, Oracle, IBM i OpenText, ova kompanija nudi vrhunske IT proizvode, profesionalne usluge i stručnost u dizajnu, razvoju i integraciji sistema i aplikacija. Portfolio kompanije podrazumjeva i Cloud rješenja i usluge, big data analitiku, ECM, HCM, ERP, CRM, poslovnu inteligenciju, ICT i druge usluge.

Kompanija Comtrade System Integration je članica Comtrade grupe, vodeće IT organizacije u jugoistočnoj Evropi. Comtrade posjeduje infrastrukturu svjetske klase te kampuse u 16 zemalja i tako djeluje kao dioničarsko društvo za aktivne kompanije kao što su Comtrade System Integration i Comtrade Digital Services, ali i kao inkubator za nova, uzbudljiva i najsavremenija tehnološka dostignuća. 

Linkovi:

Adriatic: www.comtradeintegration.com

BiH: www.comtradeintegration.ba

 

Kontakt:

·        Jelena Bogdanović, Marketing direktor, Comtrade System Integration Adriatic, jelena.bogdanovic@comtrade.com, +381 65201 5526 

O Microsoftu

Microsoft (Nasdaq “MSFT”@microsoft) omogućava digitalnu transformaciju u području Intelligent Cloud-a i Intelligent Edge-a. Njihova misija je da osnaže svaku osobu i svaku organizaciju u svijetu da postignu više.

Kontakt:

·        Tanja Tatomirović, šef komunikacija, CEE Multi-Country Region, tanja.tatomirovic@microsoft.com

·        Desislava Borislavova, specijalista za komunikacije, CEE Multi-Country Region, a-debori@microsoft.com

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Druga Woman.Comm konferencija 24. i 25. oktobra u Sarajevu - Kako riječi oblikuju našu stvarnost?

Još dva dana za prijave na nagradni konkurs 'Budi neko, proizvodi eko'

Njemački sud odbacio suđenje osumnjičenom za silovanje Madeleine McCann

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana