Bosna i Hercegovina     | 17.04.2019. 11:23 |

Bugojanski maturanti u akciji dobrovoljnog darivanja krvi

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 17. aprila (FENA) - Da su humani i spremni spasiti nekome život, pokazali su učenici završnih razreda bugojanskih srednjih škola, koji su u velikom broju sudjelovali u akciji dobrovoljnog darivanja krvi u tome gradu.

Organizator akcije bila je Sekcija dobrovoljnih davalaca krvi, koja djeluje u okviru Općinske organizacije Crvenog križa u tome gradu.

-Ovo je prva akcija, koju smo organizirali za maturante. Krv je darovalo 89 učenika, od kojih većina prvi put. Veoma smo zadovoljni njihovim odzivom - kazao je predsjednik pomenute sekcije Nijaz Jusufspahić.

Dodaje kako akcija ima višestruki značaj, te da je posebno važno što je izazvala veliki interes mladih koji su, darujući vlastitu krv, potvrdili spremnost da pomognu onima kojima je to potrebno.

-Provođenjem ove akcije, povećali smo broj članova naše sekcije na oko četristo. Mislim da smo, po masovnosti, trenutno najjače društvo u SBK-u, a možda i u Bosni i Hercegovini - naglasio je.

Ističe da će prikupljene doze krvi biti dostavljene bolnicama na području SBK-a, te da je od početka 2019. više od stotinu članova pomenute sekcije dalo dragocjenu tečnost.

-Do kraja ove godine mi smo planirali ukupno četiri akcije, a početkom juna organizirat ćemo tradicionalnu akciju darivanja krvi u povodu 20.maja, Dana općine Bugojno - zaključio je Nijaz Jusufspahić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo