Bosna i Hercegovina     | 17.04.2019. 10:44 |

Opsežna akcija Tužiteljstva BiH u borbi protiv krijumčarenja migranata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. marta (FENA) - Policijski djelatnici Granične policije BiH, po nalogu Tužiteljstva BiH, provode hapšenja i pretrese na više lokacija, zbog kaznenog  djela organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata u vezi s kaznenim djelom krijumčarenje ljudi. 

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Granične policije BiH provode opsežnu akciju pretresa i lišenja slobode osumnjičenih osoba na području Bijeljine, Brčkog i Donjih Žabara.

Radi se o opsežnoj istrazi koja se provodi protiv osoba osumnjičenih da su kao organizirana kriminalna skupina, vršili krijumčarenje migranata uglavnom sa područja bliskog i srednjeg istoka, koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit ulazak, boravak i transfer kroz BiH.

Nakon hapšenja osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Prijedlog pritvora za 18 i mjera zabrane za pet osumnjičenih u predmetu 'Black tie 2'

Isak: Nakon saslušanja osoba u MUP-u KS tražit ću informacije o nastavku akcije 'Black tie 2'

Akcija 'Biljka za osmijeh roditelja i djeteta' za ljepše dvorište Roditeljske kuće Sarajevo

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta