Ekonomija     | 16.04.2019. 14:42 |

Potpredsjednik Republike Turske Fuat Oktay potvrdio dolazak na 10. SBF

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Potpredsjednik Republike Turske Fuat Oktay potvrdio je dolazak na 10. Sarajevo Business Forum. Sa zamjenikom turskog predsjednika Recepa Tayyip Erdoğana na 10. Sarajevo Business Forum dolazi i velika delegacija iz te zemlje.

Oktay je diplomirao  menadžmet na Univerzitet Çukurova, a magistrio na Wayne State University u Sjedinjenim Američkim Državama biznis i proizvodni inžinjering, gdje je također doktorirao industrijski inžinjering. Obnašo je vrlo važne funkcije u akademskoj zajednice gdje je, između ostalog, bio i zamjenik dekana Beykent Univerziteta. Osim u akademskoj zajednici bio je angažovan i kao konsultant i savjetnik kako za državne tako i privatne kompanije. Također, bio je angažovan na brojnim razvojnim projektima u okviru Turkish Airlinesa.

Sarajevo Business Forum desetu godinu zaredom organizira BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB) i drugim partnerima, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Trodnevna poslovno - investicijska konferencija bit će održana od 17. do. 19. aprila u Sarajevu, saopćeno je iz BBI banke.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zeyoudi na SBF: Radujemo se nastavku saradnje i novim konkretnim projektima

Bećirović: SBF najvažniji investicioni i poslovni događaja u ovom dijelu Evrope

Nikšić: Brojne prilike za investicije u Bosni i Hercegovini

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'