Servisne informacije     | 16.04.2019. 08:39 |

U BiH jutros umjereno oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokve je s maglom ili niskim oblacima.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Sokolac 0, Drvar 1, Bugojno, Ivan-sedlo, Jajce i Sanski Most 2, Bihać, Tuzla i Zenica 3, Livno 4, Sarajevo 5, Brčko 6, Gradačac, Grude i Zvornik 7, Široki Brijeg 8, Trebinje 10, Mostar 12 i Neum 13.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni se danas  očekuje umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne, po kotlinama i uz riječne tokove je s maglom i niskim oblacima. U Hercegovini će biti malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u Hercegovini i u jugozapadnim područjima Bosne, moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak.

Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen.

U Sarajevu će danas biti umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana